Wat onze klanten zeggen

Een kit van FJ Dynamics geïnstalleerd op een Kubota M135 GX III bij een landbouwer die al langer op zoek was naar een nauwkeurige en betaalbare autonome sturing.

In februari heeft de landbouwer zijn tarwe en gerst voorzien van de jaarlijkse dosis ammonium nitraat met een getrokken kunstmest strooier. Met een gemiddelde snelheid van 19 km/h kon hij 800 ha bemesten met uitzonderlijke precisie, nooit was de afwijking op het ideale spoor groter dan 5 cm. Hierdoor kon hij 4000 dollar besparen op 7 dagen tijd.

In maart werd een Amazone D9 zaaimachine gebruikt aan 10 km/h, hierbij werd de afwijking nooit groter dan 3 cm. Door overlap te voorkomen zullen de gewassen zonder problemen aan hun nutriënten geraken. Op een dag heeft de landbouwer 45 ha geplant waarbij een besparing werd berekend van 500 dollar aan ongebruikt zaad.

De landbouwer en chauffeur waren beiden onder de indruk van de stabiliteit en eenvoudigheid van de opgebouwde GPS module. Achteraf is het altijd mogelijk om na te gaan hoeveel hectares er zijn bewerkt met de mogelijkheid om de besparingen uit te rekenen. Een ander groot voordeel van een autostuur is nachtwerk aan dezelfde precisie als overdag, vroeger moest het werk stoppen als de zon onder ging.  Daarnaast is de investering zijn geld meer dan waard, op amper twee maanden is al meer als de helft van de kostprijs terugbetaald. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig investeringen die zich zo snel terugbetalen.
Bulgarije
Akkerbouwer
GGzwart

Tel. +32 483 080 028
 

Cookie policy

Privacybeleid

Disclaimer